HTML

90 napos diéta

Ez a blog a sokak által ismerni vélt 90 napos szétválasztó diéta élményeiről szól.

Friss topikok

  • zxn: ...ember ne "növesszen" új izmokat mert akkor annyi a fogyásnak... Az alacsonyabb testzsír-százal... (2011.04.04. 19:49) 30. nap
  • zxn: ...van még egy mellékhatása: testsúly-gyarapodás!... Érdekes dilemma, folyamatos orrfolyás vagy f... (2011.04.04. 19:45) 62. nap
  • Huszár József: Nagyon sokféle fogyókúrás módszer létezik, ezek többé-kevésbé használnak is a kúra ideje alatt. A ... (2008.08.24. 18:53) 4. nap
  • Huszár József: Nagyon sokféle fogyókúrás módszer létezik, ezek többé-kevésbé használnak is a kúra ideje alatt. A ... (2008.08.24. 18:52) 42. nap
  • speru: A citrom tényleg egészséges kis gyümölcs, de csodát ne várjunk tőle se. A lényeg a gyümölcsök vari... (2008.07.26. 02:12) 45. nap

Linkblog

62. nap

2008.08.11. 10:17 Narancskóla

Visszatértem, de sajnos nem tudok sok jó hírrel szolgálni!

Augusztus=indul a parlagfű alergia! :( Először csak egy kis kaparás a torokban, pár tüsszentés. Aztán viszketni kezd a szemed és elkezd folyni az orrod! Ebben az évben augusztus 2 hetében már megjelentek a tünetek! A természetes gyógymódok mint az ecetes méz (nem olyan vészes mint amilyennek látszik), meg az állandó hajmosás stb... nekem már nem segítenek! Maradnak az erős immunrendszer blokkoló gyógyszerek. Ezeknek azonban van némi mellékhatása:

- álmosság, fáradtság

- kábaság, enerváltság és esetenként egy kis fejfájós szédülés

Olyan ez, mintha az energia szintedet letekernék olyan 50-60 százalékkal. Mindezek mellett sem vagy azonban tünetmentes! Ég, viszket a szemed, tüsszögsz és folyik az orrod továbbra is, de egy nap nem kell 25 papírzsepi csupán 5 amit telefújsz! Kész katasztrófa egy fogyókúrázónak, akinek szüksége van az összes akaraterejére! Majd elfelejtettem a mostani gyógyszeremnek van még egy mellékhatása: testsúly-gyarapodás! Klassz, nem?

62. nap: 88 kg

Mindezek ellenére elhatároztam, hogy tovább folytatom a 90 napos diétát. Az elmúlt napok megingásai után újra megpróbálok visszatérni az alapokhoz. Ma keményítő nap lesz és valami főzeléket eszek majd ebédre. Addig is sok folyadék. Remélem, sikerül legalább a szinten tartás a következő 2 hónapban amíg le nem zajlik a parlagfű pollenek támadása!

 

 

4 komment

48. nap

2008.07.28. 10:55 Narancskóla

Túl vagyunk a hétvégén. A szombat embert próbáló volt, egész nap a kertben dolgoztunk. Hajolgatás, felállás leülés állandó mozgás. Ez az igazán zsírégető fitnesz! :)

Vasárnap család látogatás volt, így a gyümöcs napot egy kis grillezett hússal szabotáltam. Inkább megőriztem a családi békét és a saját idegrendszerem épségét, mint betartsam a csak gyümölcs étrendet.

48. nap: 86,1 kg (-6,9 kg)

Jól esik újra a mérlegre állni. Napról napra jobban érzem magam és olyan régen elfelejtett nadrágokat veszek elő a szekrényből amiket már majdnem elfelejtettem! (No meg persze rakok is egy kettőt már mert idétlenül bő a dereka! :))

 

Szólj hozzá!

45. nap

2008.07.25. 10:48 Narancskóla

Túl vagyok a tegnapi napon ami egy isteni fehérje nap volt. Délben pecsenye salátával este pedig debreceni mustárral és nagyon kevés kenyérrel.

A mai nap keményítő nap lesz. Délben egy adag főzelék este pedig majd meglátjuk.

45. nap: 86,7 kg

Remélem, hogy most már tartós lesz az újra beindult fogyási folyamat. Sokat olvastam arról, hogy a citrom milyen jótékony hatással van a zsírégetésre. Ennek jegyében az utóbbi napokban a reggeli ébredés után egy fél citrom levét kinyomva egy pohár vízbe kezdődik a nap. Ha valaki fogyózik és van a citrommal tapasztalata az megoszthatná velünk is itt a blogon.

 

1 komment

43. nap

2008.07.23. 16:28 Narancskóla

Éjszaka nem voltam túl jól az alvás is csak nagyon későn jött össze. Ki is maradt a reggeli fitnessz látogatás, pedig nagyon jó lett volna.

Gyümölcs nap újra. A vétkezésre hajlamosak bűnbánó napja. Nagyon sokat vétkezők tarthatják duplán :) vagy a következő napot csak a víznek szentelve teljes megtisztulás érhető el.

43. nap: 87,6 kg

Alma, alma volt a mai napi menetrend. Este jön majd a barack meg egy kis dinnye is.

 

Szólj hozzá!

42. nap

2008.07.22. 09:28 Narancskóla

Tészta nap jön újra. Reggeli gyanánt egy almát ettem és vacilálok még az ebéddel. Kicsit unom már a kínaiban kapható tészta köretet. Majd meglátjuk mit találok.

42. nap: 88,4 kg

Újra stagnálás. Remélem még egy hét és újra elindul a fogyás. Meg kell fizetni az árát az egy hét kihagyásnak! :(

 

1 komment

40. nap

2008.07.18. 10:28 Narancskóla

Visszatértem ma újra a blog íráshoz. Az elmúlt 10 napban nyaralni voltam egy távoli szigeten ahol teljes kikapcsolódásban teltek a napjaim! Ez azt is jelenti, hogy a nyaralás során a befizetett büfés félpanzió mellett felfüggesztettem a 90 napos diétát! Meg lehet ezért kövezni, de az én életről felfogott nézeteimbe ez még belefért. Tegnap újra keményítő napot tartottam és ma pedig jöhet a tészta.

40. nap : 88,4 kg

Nos, igen a gyros tálak megtették a hatásukat. Annak ellénére azonban, hogy sokkal többet és szabadabban ettem, nem éreztem magam frisebbnek vagy energikusabbnak. Szinte már vártam, hogy hazatérve újra visszatérjek a régi kerékvágásba. Tegnap reggel már voltam edzeni és jól esett a mozgás is.

1 komment

30. nap

2008.07.08. 13:07 Narancskóla

Reggeli fitnesszel indult a nap. A szokásos monoton elipszis tréner és futópad helyett ma elég jól rámentünk a test más izmainak mozgatására is, mint a has és váll izmok. A trénerem szerint fontos a zsírréteg vékonyodása révén elráncosodó bőrszövetek alá dolgozni. Ezt lehetőleg úgy érdemes csinálni, hogy az ember ne "növesszen" új izmokat mert akkor annyi a fogyásnak. Illetve az én esetemben nem célszerű további izomrostokat termelni mert akkor csökken a fogyás intenzitása. A célom, nem testépítőnek kinézni, hanem megszabudlni még 12 kg-tól.

30. nap: 87,2 kg

Gyümölcs nap van. Sikerült még beszereznem egy igazán feketére érett cseresznye adagot, sárga- és őszibarackkal fűszerezve. Sok víz és gyümölcs a mai napi penzum! :)

7 komment

29. nap

2008.07.07. 10:18 Narancskóla

Kérném minden új-zélandi házzal rendelkező Ausztráliában dolgozó magyar származású olvasómat, hogy adjon életjelet magárol és szóljon hozzá a bloghoz! :) És kérem a többi olvasót is!

Eltelt a hétvége és sajnos most már be kell ismernem rendszeres volt a szabályszegés. Főzelékhez két gombóc fasírt, este egy vajas kenyér stb... Ez elszomorító!

Ami miatt azonban mégsem vagyok ma teljes blue az a következő:

29. nap: 86,5 kg (-6,5 kg)

Igen, működik ez a diéta - újra. Bonyolult gépezet az emberi test és sokszor nem működik teljesen racionálisan. Mire gondolok? A szigorúan vett diéta - esetenként - nem hoz gyors és látványos sikert. Olvastam valahol arról, hogy a szervezet koplalás esetén "átkapcsol" vész üzemmódba és minden beérkező tápanyagot a raktárba próbál küldeni. Lelassítja a szervezet anyagcseréjét és ilyenkor bizony megáll a fogyás. Abban az esetben azonban ha néha becsapjuk magunkat és extra kalóriát viszünk be akkor feloldjuk ezt a vész üzemmódot és nem lassítjuk le a szervezet anyagcseréjét sem. Félek ezt mondani, de a korlátozott mértékű esetenkénti szolid plussz falatok segíthetnek a fogyókúrában! Na, most aztán jöhetnek a kövek! :)

 

 

Szólj hozzá!

26. nap

2008.07.04. 10:08 Narancskóla

Igen, egyre ritkábbak a blog bejegyzések. Ennek ellenére próbálok nem letérni a tervezett útról amit többé kevésbé sikerül is. Tegnap gyümölcs nap volt és ma is azt tartok. Ennek célja az elmúlt napok "bűnözéseinek" a jóvátétele lesz. Pedig még mindig nem megy könnyen a gyümölcs nap...

26. nap: 87,8 kg

Az elmúlt hét során mintha egy állandó fáradtság érzett lenne rajtam. Egyre nagyobb erőfeszítést igényel a reggeli ébredés a fitnesz napokon és este is elég zombiként viselkedem. A hús nap előtt beveszek valami vitamin komplexet is! Meglátjuk hátha az segít majd.

Szólj hozzá!

23. nap

2008.07.01. 10:35 Narancskóla

Sokáig nem készült új bejegyzés ezen a blogon, ezért ha valaki ezt olvasva hiányolta volna az elmúlt napok történéseit attól elnézést kérek!

A legfontosabb:

23. nap: 87,7 kg

Be kell vallanom, hogy voltak kismértékű elcsábulások az elmúlt napokban, de lehetőség szerint mindig az adott nap jellegébe illő ételekkel. A fitnesszt sem hanyagoltam és mindezek után a ma reggeli mérlegelés ezt a súlyt (illetve tömeget :)) mutatta aminek nagyon megörültem.

Többen kérdezik már, hogy te fogytál? Olyan jól nézel ki! :) Igen, a tényleges kilókon túl a has kiterjedése is megváltozik. Kicsit olyan Dávid szoborhoz közelítő formát kezd ölteni a deréktájék! :) Ezekből azonban nem azt a következtetést kell levonni, hogy eleget fogytam, vagy ha csak úgy kb. tartom be a diétát akkor is fogyni fogok! Vissza az alapokhoz, és turbózzd fel a fogyás ütemét!

Szólj hozzá!

17.nap

2008.06.25. 14:48 Narancskóla

Újra itt a "rettegett" gyümölcs nap. Reggel egy banán délben pedig cseresznye lesz a menü. Estére készítek egy kis görög jellegű salátát, mert a meccsnézés közben sokkal jobban megéhezik az ember.

17. nap: 89,4 kg

Most már mindenki láthatja, hogy nincs olyan, hogy naponta 20-30 dkg-mal csökkenjen valakinek a súlya. Az ingadozás természetes jelenség és minden esetben előnyt lehet faragni az eredményekből. Ha a csökkenő trendbe illik akkor örülünk, ha nem akkor még jobban betartjuk a szabályokat. :)

Szólj hozzá!

16. nap

2008.06.24. 10:08 Narancskóla

Ma reggel a fitnessz jegyében zajlott. A szokásos gyakorlatok ("elipszis pad"?, hasizom, karizom majd gyaloglás) mellyel 1000 kcal-át égetek el. Kellemesen elfáraszt ez a 95-100 perc. Levezetésképpen pezsgőfürdő, szauna és relaxáció a meleg kőágyon! :)

16. nap: 88,5 kg (az edzés után mérve)

Ma újra szénhidrát nap van. A reggelire tervezett gyümölcs egy fél alma lesz, aztán délben majd meglátjuk. Sok folyadék mert nagyon meleg van ma.

Szólj hozzá!

15. nap

2008.06.23. 09:05 Narancskóla

Két nap "blogmentes" időszak után újra itt vagyok! Zsúfolt volt a hétvége és túl jó az idő ahhoz, hogy az ember klaviatúrát ragadjon és elkészítse bejegyzését. De ennek a "henyélésnek" vége, lássuk csak mi is történt az elmúlt 2 napban!

Szombat a sport jegyében zajlott. Gyümölcsnapra esett ami nem tette könnyebbé az életem. Céges sportnapon az ember focizik egy kicsit és ha lehet próbálja magát jól érezni. Ehhez a cég(ek) megpróbálnak mindent biztosítani úgy mint: kaja, pia és jó környezet. Ebben nálunk sem volt hiány! Több tálca finom péksütemény, főtt virsli hegyek vártak reggel amit délben marha pörkölt tetézett! Durva kísértés volt mondhatom.

Én azonban a reggeli kis gyümölcsöm után, délben a savanyúságokból csemegéztem amit este újra gyümölccsel tetéztem.

Vasárnap a hús napon aztán jött a tobzódás: egyben sült tarja, vadas marha szelet köret nélkül és főtt debrecenis tobzódás volt a napi program.

15. nap: 89 kg

Remélem, beindult újra a súlyvesztés. Az első két hét mérlege -4 kg. A mai napra főzeléket kerítek majd amit valamilyen vega jellegű feltéttel fogyasztok majd.

 

Szólj hozzá!

12. nap

2008.06.20. 10:27 Narancskóla

Gyónással kezdem: tegnap este egy állófogadásra voltam hivatalos ahol bűnbe estem és vétkeztem! Zöldséges rizst ettem a savanyúságokhoz!
Mivel nincs más aki megbocsáthatná ezt nekem, ezért bűnbánat után most megteszem ezt magamért és megbocsátok.

A mai nap "tészta" nap lesz. Most jut eszembe, hogy a reggeli gyümölcsömet sem vettem még magamhoz. Nem vagyok most éhes!

12.nap: 89,7 kg

Benne vagyok a stagnáló időszakban. Nincs csüggedés, mert most van folyamatban a lerakódott zsírsejtekből történő tartalék felvétel beindítása! Tavaly 2 hét stagnálás után csökkent tovább súlyom.

Szólj hozzá!

11. nap

2008.06.19. 12:07 Narancskóla

Újra keményítő nap van. Reggel ismét fitnesszel erősítettem rá a diétára. 1 óra 40 perc zsírégető jellegű mozgás olyan -1000 kcal értékben. Kellemesen elfáraszt és utána olyan 2 napon keresztül érzi az ember a testét az izmait.

Tegnap este sonka és virsli volt a fehérje nap záró étele.

11. nap: 89,8 kg

Ez most már egészen jól kivehető, hogy bekövetkezett a stagnáló időszak. Remélem, egy héten belül túl jutok ezen és jöhetnek a további 8-cal kezdődő számok is! :)

Most megyek és keresek valami főzelékes megoldást ebédre.

Szólj hozzá!

10.nap

2008.06.18. 12:06 Narancskóla

Tegnap este végre megvolt az első "bűnözés". Megettem pár falat sztrapacskát a mecs nézés közben. Ezen felül még vagy másfél liter savanyú paradicsomleves is lecsúszott az este. Meg is lett az eredménye!

10. nap: 90,8 kg

Az erősen fűszeres leves (sóban is gazdag) jellege miatt - tapasztalatom szerint - "felborítja a vízháztartást. Ennek tulajdonítom az ismételt súlygyarapodást. Meglátjuk, mert most pár napig nem lesz esti levesezés!
Tegnapi nap gyümölcsei: fél-fél kg meggy és cseresznye valamint 1 db banán és 2 db nektarin.

Ma gyros lesz az ebéd.

Szólj hozzá!

9. nap

2008.06.17. 09:35 Narancskóla

Ma újra gyümölcs nap következik. Reggel egy banánnal kezdtem a napot és az idényhez jobban illeszkedő cseresznyével, meggyel, málnával tervezem folytatni attól függően, hogy mit kapok majd a zöldségesnél. Meglátjuk.
Gyümölcsnapon mindig nagyon sokat vizet iszom. Ez is segít a jóllakottsági érzésre hasonlító állapot elérésében és - nem mellesleg - segít a méregtelenítésben is!

9. nap: 89,8 kg

Emlékeim szerint a második héten még van említésre méltó súlyvesztés, de majd meglátjuk. Stagnálni a 2-4 hét között "szokott" a fogyás volumene és így ez az időszak mindig kritikus a fogyókúra jövője szempontjából!

Szólj hozzá!

8. nap

2008.06.16. 14:28 Narancskóla

Csökkent az étvágyam. Tegnap a vacsorára már nem is iagazán ettem "keményítőt" csak a salátát. Ebédre megvolt egy kis adag lencsefőzelék pár szál sült krumplival.

8. nap: 90,5 kg

Igen ez 60 dkg-mal több mint tegnap volt. Tapasztalat, hogy nem lineáris a súly csökkenés, azaz vannak napok amikor többet mutathat a mérleg mint előző nap. Ezért is javasolják sok diétánál, hogy elég havonta egyszer a mérlegre állni. Én azonban azt gondolom, hogy ez alkati kérdés. Nekem erőt ad, ha látom a csökkenő számokat a digitális mérlegen és sikerélményt is egyben. Akkor azonban amikor "visszaszedve" pár dekát többet mutat a következőt csinálom: 1. megfogadom, hogy ma még inkább betartom a napi diétás passzust :) illetve, 2. újra meg újra elképzelem magam ahogy potyognak le rólam a kg-ok :)).

Reggel fitnesszel támogattam meg a fogyókúrámat. Ilyenkor szírégető jellegű mozgást végzek - lehetőleg a test összes izmát megdolgoztatva - olyan 1000 kcal értékben. Ehhez mostanság olyan bő másfél óra szükséges. Hogyan mérem az elégetett kalóriát? pulzusmérős órával! :) 140 körüli pulzussal mozogva csak úgy repülnek a negyedórák! :) Eleinte legalábbis! A végén jöhet a pezsgőfürdő és a szauna a méregtelenítésre.

Ebéd: kínaiban a tészta köret csípős savanyú káposztával! Nem bírtam megenni csak a felét!

Szólj hozzá!

7. nap

2008.06.15. 11:49 Narancskóla

Túl vagyok a várva várt fehérje napon. Igazán isteni volt. Húslevest ettem kevés főtt hússal majd délután és este sült tarját és tojáskrémet. Mennyei ízek voltak. A 90 napos diéta egyik nagy előnye, hogy az ember a máskor unalomból evett ételeket is sokkal finomabbnak érzi. Újra öröm lesz az evés, különösen egy dupla gyümölcs nap után! :)

7. nap: 89,9 kg

Ma keményítő nap következik. Túl vagyok a reggeli gyümölcsökön és valami főzelék lesz az ebéd feltét nélkül. Lencse, sárgaborsó vagy bab? Még nem tudom. Meglátjuk mit találok a Lurdyban!

Egy hét és több mint 3 kg minusz! Jó kezdés, de túl nagy jelentőséggel ez még nem bír, mert ilyenkor - tapasztalataim szerint - még csak az emésztőrendszer "szűkűl" össze és ürül ki a benne lévő salakanyag. No de 3 kg az mégis 3 kg! :)

Szólj hozzá!

5. nap

2008.06.13. 09:39 Narancskóla

Sikerült túlélni az első gyümölcsnapot. Érdekes volt bár sokan inkább azt mondanák, hogy nehéz. De vajon miért is nehéz a gyümölcsnap?
Diétázás közben sokat gondolkodik azon az ember, hogy miért is csinálom mindezt. Miért nem eszek a mai napon egy jó kis szendvicset? A siker ilyenkor mindig fejben dől el! Ha sikerül leküzdeni a késztetést, hogy csak egy kicsit is eltérj a tervezett napi étrendedtől akkor jó úton jársz a tervezett intenzív fogyás felé. Én mindig csak az adott napra tekintek előre, csak ezt szeretném sikerrel venni. Kísértés esetén mindig az elmúlt időszak "szenvedései" jutnak az eszembe, és arra gondolok, milyen kár lenne sutba dobni az eddigieket egy fránya szendvics kedvéért!

Tegnap bejött ez a gondolkodás!

Gyümölcsnap menü:
90-120 percenként egy marék meggy, vagy cseresznye, esetenként egy db nektarin. Minden alkalommal 2-3 dl ásványvízzel dúsítva. Este pedig savanyú paradicsomleves tészta nélkül.

5. nap: 91,6 kg

A mai napon újra gyümölcsnapot tartok! :( Holnap szülinapi zsúrt tartunk, melyre én készítem majd a szendvicseket, ezért jó lenne ha ekkor lenne a fehérje napom. Még egy gyümölcsnap beiktatásával "lecsalom" ezt a kis módosítást. Még nem vagyok felkészülve a VÍZ napra!

Szólj hozzá!

4. nap

2008.06.12. 10:10 Narancskóla


Kedves Olvasók!

Egy kis magyarázattal tartozom az indító post címe miatt. Immár 2. alkalommal kezdek neki a 90 napos diétának. Először tavaly (azaz 2007) márciusában kezdtem neki és akkor a 3. hónap végére 18 kg-mal lettem kevesebb ami az induló 98 kg-hoz képest nem volt egy rossz eredmény.
Most a második kurzus 4. napján érlelődött meg a gondolat, hogy "blogba öntöm" tapasztalataimat mások okulására. Ezért indul a negyedik nappal ez a blog.

A 0. nap legfőbb paramétere: 93 kg.

A 4. nap: 91,6 kg

Ez a reggeli ébredéskor mért súly a továbbiakban is mindig ez szerepel majd a bejegyzésekben.

A 90 napos diétáról már mindenki sokat olvashatott. Pár mondatban összefoglalom azért az ÉN 90 napos diétám lényegét:
- 90 napig tart :)
- 4 illetve 5 napos ciklusokból áll (erről még lesz szó, miért)
- Fehérje nappal kezdődik
- Keményítő nap követi a fehérje napot
- Szénhidrát nap jön a keményítőre
- Gyümölcs nap zárja a rövidebb blokkot
- Újra indul az egész elölről ...

Ma a 4. napon gyümölcsöt lehet enni. Elvileg korlátlanul. Én azért nem javaslom egy kisebb afrikai ország banán termésének az elfogyasztását ilyenkor sem! :)

Reggel edzéssel kezdtem, melyek főleg zsírégető jellegű tevékenységből épült fel. Ma almát, meggyet tervezek enni, többször de kevés jegyében!

Emlékeim szerint az első két turnus gyümölcs napjai a legnehezebbek!

Meglátjuk!

1 komment